Tää on niin ihmeellistä, vaikka olen laskenut pisteet hyvinkin tarkasti, oma vaaka näyttää ihan mitä sattuu. No, huomennahan se totuus selviää. Hiukan taustaani selvittääkseni voisin kertoa omasta sairaudesta, jos sitä siksi voisi kutsua. Viime vuoden puolella ennen joulua minulla alkoi hirveät selkäkivut. Hoitoalalla työskentelevänä selkä on melko tarpeellinen apuväline työskentelyssä. Sinnittelin noin pariviikkoa selkäkivun kanssa töissä, nauttien vahvoja lääkkeitä, ennenkuin menin lääkäriin. Sain aluksi sairaslomaa kaksi viikkoa, jota jatkettiin vielä kaksi viikkoa. Välillä kävin ambulanssillakin sairaalassa kun kivut olivat niin pahat etten pystynyt liikkumaan ollenkaan. Selvää diagnoosia ei ole löytynyt, lääkityksenä on edelleen melko voimakkaat hermosärkylääkkeet. Töissä olen ollut helmikuun alusta saakka, välillä selkä on kipeämpi, välillä taas parempi.

Yhtenä aamuna tehtyäni kolme yövuoroa, huomasin toisen jalkani olevan todella turvoksissa. Myöhemmin huomasin ettei nilkka ja varpaat liikkuneet juuri lainkaan. Kun siihen tuli myös tuntomuutoksia, soitin päivystykseen, josta käskivät tulla heti sinne. kokeita otettiin, onneksi sydämestä ei löytynyt poikkeavaa. Sen jälkeen olenkin kulkenut lääkärissä ja kokeissa. Verikokeet olivat muuten ok, mutta hemoglobiini oli aluksi 101 ja veren rautapitoisuus 1/3 normaalista. Sain tietenkin rautakuurin ja kontrollikokeita on otettu kerran viikossa, tilanne nyt se, että hemoglobiini on 96, rautalääkityksestä huolimatta. Viime perjantaina lääkärini laittoi sitten kiireellisen lähetteen sisätautipolille jatkotutkimuksiin.

Oireina minulla on siis alhainen hemoglobiini, jalkojen turvotus ja äkillinen painon nousu. Yhden viikon aikana painoa tuli lisää 5 kg. Jalkojen turvotus on melko kovaa, eilenkin työpäivän jälkeen ei minulle enää meinannut mahtua samat kengät jalkaan kuin aamulla. Jos mieheni ei olisi tullut hakemaan, en olisi kyllä kävelemälläkään päässyt kotiin, niin kovasti kengät puristivat. Nyt siis vain odotellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaa. Näiden outojen vaivojen vuoksi pelottaa myös painonpudotuksen onnistuminen, tulihan tuo 5 kg ihan tyhjästä lisää, miksi siis tulevaisuudessa ei tulisi enmpää ja miksi nämä oudot oireet eivät haittaisi painonpudotusta. Haittaavat ne ainakin siinä määrin, että liikkuminen on vaikeaa.